Edderkoppmuffins

Dekorer med edderkopper og spindelvev for å få muffinsene enda skumlere.

Foto: Marit Hegle

Edderkoppmuffins

La fantasien løpe løpsk på kjøkkenet, og imponer de minste. Edderkoppmuffinsen er både søt og skummel samtidig.

Slik gjør du

Oppskriften gir cirka 12 muffins. Marit Hegle har brukt en svært konsentrert oransje geléfarge for å få en fin farge på muffinsene. Dette anbefaler hun framfor vanlige konditorfarger, hvor det blir vanskelig å få en så sterk farge.

Edderkoppmuffins

Smelt smøret i en kasserolle. Bland egg og sukker lett sammen med en visp. Rør inn smøret. Rør inn litt pastafarge/geléfarge hvis du ønsker en skummel farge på muffinsene. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker sammen i en bolle og rør det inn i eggeblandingen. Rør med en visp eller elektrisk mikser til alle klumper er borte.
Fyll muffinsformene halvfulle med røre.

Hvis du har et muffinsbrett kan du med fordel plassere papirformene i disse, det gjør det lettere for muffinsene å holde formen. Hvis du ikke har et muffinsbrett er det lurt å bruke doble muffinsformer, altså bruk to muffinsformer per muffins. Da flyter ikke muffinsene så mye utover.

Stek muffinsene i cirka 12 minutter på stekebrett midt i ovnen, på 180 grader. Avkjøles på rist før de pyntes.

Glasur

Rør sammen melis med litt vann til den får en konsistens som er litt rennende. Ta av 5 spiseskjeer melisglasur som du fyller i en sprøytepose, med en liten rund tipp. I resten av glasuren rører du inn litt svart pasta/geléfarge.

Fordel litt svart melisglasur på hver muffins og stryk den godt utover. La den stivne i et lite minutt før du sprøyter ut en spiral med den hvite melisglasuren. Start i midten og lag spiralen større og større til du har nådd nesten helt til enden av den svarte glasuren.

Bruk en tannpirker, en strikkepinne eller noe annet som er i samme tykkelse. Dra forsiktig pinnen fra midten av muffinsen og rett ut til kanten, slik at den går på tvers av spiralen din. Gjenta prosessen fem ganger slik at du får et jevnt og fint edderkoppnett. Du kan gå over de hvite stripene som er på tvers av spiralen med litt ekstra hvit melisglasur hvis de ikke ble tydelige nok.

Tips

Muffins smaker aller best når de er nystekte. Hvis du ikke kan bake dem samme dag er det best å fryse de ned med en gang de er avkjølte og ta dem opp kort tid før de skal serveres.

Edderkoppmuffins

Slik skal glasuren se ut før du drar en tannpirker over den for å lage spindelvev.

Foto: Marit Hegle

Kilde: Marit Hegle