NRK Meny

Duftende hvetebakst med epler

Eplekake med gjærdeig.

Slik gjør du

Lag gjærdeig på vanlig måte og arbeid deigen smidig.
Dekk bollen med plast og la deigen heve 1/2 time.

Bak ut deigen på lett melet bord. Ta av 1/3 til «gitter» og kjevle resten ut til en leiv som dekker langpannen (ha bakepapir i den).
Trill ut og flett to og to tynne pølser sammen og legg som kant rundt på leiven.
Skrell og skjær eplene i tynne skiver som legges taksteinsvis oppå deigen. Jo tettere, desto mer epler er det plass til.
Strø over kanel og sukker.

Trill ut og flett to og to tynne pølser sammen av resten av deigen og bruk disse til «gitter» oppå kaken.

Pensle kaken med litt sammenpisket egg.

La kaken heve i ca. 1/2 time.
Stek ved 200 ºC i ca. 25 min.
Avkjøl under klede.

Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker