Dronningen av Saba
Foto: Alf Börjesson

Dronningen av Sabas sjokoladekake

Mokkakaffe kommer fra områdene rundt Rødehavet, og ble kanskje dyrket i Dronningen av Sabas land. La deg inspirere til en nydelig sjokoladekake med kaffe i.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Bruk en rund form, 24 cm i diameter.

Varm ovnen til 175 ºC.

Smelt sjokoladen i kaffe.
Visp egg og sukker til eggedosis.
Rør inn smeltet sjokolade, mandler og mel.
Hell røren i smurt form og stek kaken på nederste rille. Ca 25 minutter.

Kaken skal være lite stekt, da er den saftig og god.

Avkjøl kaken 10 minutter i formen.

Ta den ut av formen og la den ligge på rist minst 1 time før den glaseres.

Glasur

Smelt sjokoladen til glasuren i kaffe og rør inn smøret i små porsjoner.
Hell glasuren over kaken og pynt med mandler og gjerne litt sjokolade.

Kilde: Opplysningskontoret for meieriprodukter