Dronning Maud kake

Kaken pyntes med rikelig med friske bær.

Foto: Trond Vardehaug Thuen

Dronning Maud kake

«Hva passer bedre når det skal feires enn en skikkelig dronningkake? Trond Vardehaug Thuen byr på Dronning Maud kake i 17. mai-sendingen «Gratulerer med dagen!» Sprø kjeksbunn, et lag med sjokolade og en luftig fromasj på toppen. Da blir det fest.

Slik gjør du

Bunn

Knus kjeksen godt, og ha i appelsinzest. Smelt smøret og bland alt godt sammen. Press det ned i en kakering på 220 mm slik at det blir en fast bunn. Sett det kaldt.

Sjokoladeganache

Hakk sjokoladen i små biter. Kok opp kremfløten og tøm den over sjokoladen. Rør til du får en glatt og fin røre. Hell så dette over kjeksbunnen. Sett det kaldt igjen.

Dronning Maud Fromasj

Pisk sukker og eggeplommer til eggedosis. Legg gelatinplater bløtt i kaldt vann. Ta av 100g fløte i en kasserolle som du deretter varmer opp og smelter gelatinplatene i.

Pisk resterende kremfløte til en halvbløt krem. Vend så pisket kremfløte forsiktig inn i eggedosisen. Deretter vender du inn portvinen i en tynn stråle.

Tilsett til slutt den smeltet gelatin/fløteblandingen forsiktig i en tynn stråle mens du rører dette forsiktig, men godt inn.

Tøm deretter massen over i kakeformen.

La kaken stå kaldt til dagen etter, og pynt rikelig med friske bær.

Kilde: Trond Vardehaug Thuen i TV-programmet «Gratulerer med dagen!»