NRK Meny
Drink: Den hemmelige hagen

Punsjen blir enda litt flottere med en spiselig blomst til pynt.

Foto: Atle Bore / NRK

Drink: Den hemmelige hagen

Punsj er en drink som inneholder te, sitrus, sukker, krydder og sprit. Bartender Anne Maurseth lager den med hylleblomstte, sitronsaft og sukkerlake med rosépepper. For en drink uten alkohol stopper hun her. For en punsj med alkohol fortsetter hun med gin og aperol.

Slik gjør du

Lag hylleblomstte ved å trekke tørket hylleblomst i vann på cirka 75 grader i 10 minutter. Tørket hylleblomst får man kjøpt i de fleste helsekostbutikker.

Rosépeppersirup lages ved å lett riste pepperkornene i en panne. Deretter blander man like deler vann og sukker i en gryte, la det få et kjapt oppkok. Ha i rosépepper og la det stå over natten. Siles over i ønsket flaske når sirupen er avkjølt.

Ha alle ingrediensene i en stor punsjbolle, og tilsett is. Hvis du vil ha en alkoholfri drink hopper du over gin og aperol. Bruk gjerne frosne bær i tillegg til isbiter, det gir mer aroma og mindre utvanning av punsjen.

Kilde: Anne Maurseth i Sommeråpent 2016