Laster innhold, vennligst vent..
Drink med popkorn-rom

Dette er en smakfull og spesiell drink.

Foto: DR

Drink med popkorn-rom og lime

Denne drinken krever at du bader popkorn i rom. Og det er faktisk en mening med galskapen. Oljen og saltet i popkornene sprer seg nemlig ut i rommen og gir en spennende smak til drinken.

Slik gjør du

Sukkersirupen skal kjøles ned før den kan brukes i drinken.

Sukkersirup

Kok vannet og ha det sammen med sukkeret. Rør rundt til sukkeret er helt oppløst.

La det kjøle helt av, før du bruker det til drinken.

Drink

Hell nylaget og avkjølt popkorn i en stor skål. Hell en hel flaske rom over popkornene, og rør rundt i ett minutt.

Hell det hele gjennom en fin sil, slik at alle restene fra popkornet sorteres ut. Hell rommen tilbake på flasken.

OBS: Du skal kun bruke 5 centiliter popkornrom per drink, så det blir sikkert noe til overs, som du kan gjemme til neste cocktailfest. Men vent ikke for lenge med å drikke den.

Hell 5 centiliter popkornrom, 2,5 centiliter limesaft, isbiter og 2,5 centiliter sukkersirup i en shaker.

Rist det hele godt sammen, og hell det i et stort glass.

Pynt eventuelt med litt gjøkesyre. Server med en gang.

Tips

Server drinken sammen med Adam Aamanns saltbakte nypoteter med løpstikke-aioli.

Kilde: Hasse Bank Johansen i Matmagasinet