NRK Meny
Dolmer med geitekjøtt

Vanligvis brukes vinblader til å pakke inn kjøttfarsen. Men Anne Hjernøe foretrekker savoykål til sine dolmer med geitekjøtt.

Foto: DR

Dolmer med geitekjøtt

Å pakke kjøttfarse i kålblader er ikke ukjent i de nordiske landene. Her lager Anne Hjernøe en farse med arabisk inspirasjon og bruker savoykål til å pakke den inn i.

Slik gjør du

Savoykålbladene tas forsiktig fra hodet og kokes i lettsaltet vann i ca. 1-2 minutter til de er møre og bøyelige. Kokes de for lenge blir de porøse og umulige å arbeide med. Skjær det nederste av stilken av hver blad og legg dem klar til farsen.

Rør det hakkede kjøttet med finhakket løk, nypresset hvitløk, rosiner, pinjekjerner som er ristet gylne i en tørr panne, dukkah, malt kanel og frisk finhakket mynte. Stek eventuelt en liten klatt farse som en kjøttbolle for å smake om den er saltet nok via dukkahen, ellers tilsettes salt.

Farsen legges i en avlang form i hvert kålblad som rulles sammen og bindes med bomullsgarn. Stek kåldolmene på pannen til de er gylne utenpå og gjennomstekte inni. Skjær en av dem over for å sjekke om de er godt nok stekt.

Hvis du ikke bryr deg om kål kan du bruke farsen til små krydrede kjøttboller som du steker på svak varme til de er ferdige.

Tips

*Her finner du oppskriften på krydderblandingen dukkah:

Se også: Oppskrifter fra Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR