NRK Meny

Djevelske lammenyrer

Brødrene Price i TV-serien Munter mat serverer lammenyrer med sterk saus.

Slik gjør du

Lammenyrene er betydelig mindre enn kalvenyrene. Hvis de er omgitt av fett, fjernes det. Nyrene deles på langs. Fjern det som skulle finnes av fett og sener inne i nyrene.

Bland mel med kajennepepper, sennepspulver og salt og pepper. Mengden av kajennepepper er en smakssak. Hvis du bruker en hel spiseskje blir nyrene ganske sterke.

Vend nyrene i melblandingen og rist av overflødig mel.

Stek dem i en god klatt smør i pannen et par minutter på hver side. Gi dem noen dråper worcestersauce og hell over hønsefond. La det koke opp. Ta nyrene ut og legg dem på skiver med ristet brød.

La sausen koke litt til og hell den over nyrene. Spis dem med en gang – eventuelt med en god haug brønnkarse til.

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR