Hopp til innhold
Dirty fries. Pommes frites

Pommes frites, med eller uten pulled pork.

Foto: Fra TV-serien Den grønne slakteren / SVT

Dirty fries med pulled pork

Skikkelig skitne, amerikanske fries med perfekt «knuste» poteter som tilbehør til hamburger.

Slik gjør du

Start med å koke potetene myke i saltet vann.

Sil og la de avkjøles sånn at du kan håndtere dem.

«Knus» dem lett med en hånd eller sleiv.

Varm olje til ca. 160-170 °C.

Stek potetmosen i omganger til den er gyllenbrun og sprø, pass på å varme opp pulled pork samtidig.

Rist de nystekte potetene, smak til med litt flaksalt.

Legg potetene i en bolle/fat og topp med pulled pork, BBQ saus, syltet løk, crème fraîche, grønn løk og koriander. Server umiddelbart.

Tips

Røykt hamburger med ost, brød og pikkels
Foto: Fra TV-serien Den grønne slakteren / SVT

Kilde: Fra TV-serien «Den grønne slakteren»