Rugbrød med appelsinjuice. Foto: Opplysningskontorene for landbruket
Ingredienser
3 dl vann
4 dl appelsinjuice
50 g gjær
1 ts salt
1 liter grov sammalt rug
9-10 dl hvetemel
2 brødformer
Slik gjør du
Appelsinjuicen gjør dette brødet ekstra saftig.
Varm vann og appelsinjuice til 37 grader. Smuldre i gjæren og rør inn rugmelet blandet med salt. Tilsett hvetemel til deigen er jevn og "slipper" bollen.
La deigen heve under plast til dobbel størrelse, 40-60 minutter.
Kna deigen godt, form til 2 brød og legg dem i smurte former.
Etterhev til dobbel størrelse, 30-40 minutter. Stek brødene ved 220 grader i 50-60 minutter, og avkjøl på rist.
Næringsinnhold per skive:
376 kj/90 kcal,
18 karbohydrat,
3 g protein,
1 g fett,
Fiber