NRK Meny

Den perfekte Dry Martini

Dry Martini - The Ultimate Cocktail - en uslåelig klassiker som serveres i ufattelige mengder rundt om i verden. Riktig tillaget passer denne alltid!

Slik gjør du

Dry Martini er første gang beskrevet av «Professor» Jerry Thomas i hans første barbok fra 1862. Beskrivelsen her var nok noe mindre tørr enn dagens utgave.

Dry Martini

Ingrediensene røres forsiktig, men jevnt sammen i et røreglass (skal være avkjølt på forhånd) med is av topp kvalitet. 30 sekunder dersom ingrediensene har romtemperatur, 8 -10 sekunder om de er avkjølt.

Cocktailen siles over i et nedkjølt cocktailglass uten is, og pyntes med en oliven av god kvalitet.

Moc Martini

Moc Martini er for deg som hopper over alkoholen. Like elegant å se på som en Dry Martini, og smaken følger opp. Lett bitter og ikke for søt. Fungerer utmerket som en apetittvekker.

Limejuice og tonic røres kraftig, og siles over i et kaldt cocktailglass. Pynt med oliven.

Kilde: Roar Hildonen i radioprogrammet Kveldsåpent, NRK P1