NRK Meny
Normal

«Ordentlig mat» på topp i september

Kleppmelk, vafler, fiskesuppe og fårikål. September blei måneden for mat med lange tradisjoner.

Kleppmelk

Kleppmelk, bollemelk eller kleppsuppe serveres med sukker og kanel, og gjerne et glass kald melk. oppskriften blei lest nesten 40.000 ganger sist måned.

Foto: Jørn Haudeman Andersen / NRK

Kleppmelk, en middagsrett mye brukt i Trøndelag og Nord-Norge, lages av en tykk pannekakerøre som formes til boller og trekkes i melk.

Retten, som også kalles bollemelk eller kleppsuppe, var med nesten 40.000 klikk den mest leste av alle oppskriftene på NRK Mat i september (se faktaboks). De ni andre mest populære oppskriftene finner du under.

2. Vafler

3. Havrescones

4. Fiskesuppe

5. Søtpotet- og gulrotsuppe

6. Ostegratinert blomkål

7. Frokostgrøt over natta

8. Ovnsbakte grønnsaker med bønnepesto

9. Fårikål

10. Vegetarlasagne

Fikk du med deg disse? «Bare rør» – våre ti beste oppskrifter på røre | Åtte desserter med melk | Åtte oppskrifter med pære