NRK Meny
Normal

I oktober ville vi ha raske pastaretter

Spagetti, gnocchi og gulrotkakas ukjente slektning står på pallen i oktober. Oppskrifter med epler, kålrot, blåbær og på tradisjonsmat som bankekjøtt og kjøttsuppe var mest populært i oktober.

Spagetti med sitron og revet parmesan

Spagetto med sitron og parmesan var den aller mest leste oppskriften hos NRK Mat i oktober. Den har kun seks punkter på ingredienslista, og tar bare noen minutter å lage.

Foto: Agnete Daae-Qvale Holmemo / NRK

En skulle kanskje tro at høstmåneden oktober ga bedre tid til matlaging på mørke kvelder, men det er de aller raskeste middagsrettene som dominerer toppen av oppskriftslista for forrige måned.

I radioprogrammet Brønsj på NRKP1 lagde kokken Lars Erik Vesterdal en pastarett som kun har seks linjer i ingredienslista. Hans spagetti med sitron og parmesan er gjort på noen få minutter, og blei lest mer enn 26.000 ganger sist måned.

Gnocchi med blåmuggostsaus

Mats Paulsens gnocchi med blåmuggostsaus er på topp-ti-lista for andre måned på rad.

Foto: Karoline P. Årrestad / NRK
Kålrotkake

Kålrotkake – gulrotkakas hittil ukjente slektning.

Foto: Juliane Kravik / NRK

Andre måned på rad

Nummer to er en like raske pasta – fra en annen Brønsj-kokk. Det spesielle med oppskriften fra Mats Paulsen er at den også var på topp-ti-lista i september. Da blei den lest litt over 22.000 ganger, mens den i oktober blei lest over 23.000 ganger.

Da NRK Hedmark og Oppland satte kålrot, eller kålrabi, på dagsordenen for noen uker siden, delte de også en oppskrift på kålrotkake. Den er som gulrotkake, bare med kålrot i stedet, og er lest over 23.000 ganger.

Epler og blåbær

Fjerde- og femteplassene er også kaker med sesongråvarer. Lise Finckenhagen står bak eplekaka, mens Brønsj-kokk Paulsen har lagd den andre, ei blåbærpai. Begge er lest over 20.000 ganger.

Resten av lista er en god blanding av salat, pizza, tradisjonskost, dessert og en fransk klassiker.

Fersken- og nøttesalat og brød med geitost

Salat med fersken, pekannøtter og brød med geitost fra TV-programmet Anne lager mat i New York. Programmet gikk i reprise i oktober.

Foto: Fra TV-serien Anne lager mat i New York / DR
Bestefars bankekjøtt

Bankekjøtt slik bestefar hadde lagd det – i alle fall ifølge Lise Finckenhagen.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK
Suppe med knokekjøtt

Kjøttsuppe var den mest populære ønskeoppskriften i oktober.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Pizza uten ost og en banansplit utenom det vanlige

Anne Hjernøes ferskensalat fristet nesten 17.000, mens tyrkisk lahmacun – pizza uten ost – fra TV-programmet Ei verd av krydder var nesten like populær.

Lise Finckenhagens oppskrift på klassisk bankekjøtt sist uke bikket akkurat 16.000, mens den forseggjorte bananspliten fra Mette Blomsterberg i Det søte liv frista litt mer enn 15.500.

Finckenhagens utgave av den franske klassikeren løksuppe var den tiende best leste oppskriften, men nesten 15.000 treff.

Brødoppskrifter på topp

Oppskriftssamlingene på NRK Mat er også populære – og aller øverst troner brødoppskriftene. Dessuten har Ukas ønskeoppskrift, som lages hver fredag, mange lesere.

I oktober var kjøttsuppe, hamburgerbrød og pannekaker publikumsfavorittene.