NRK Meny
Normal

Pannekakene tok kaka

Supersunne pannekaker er den mest leste oppskriften hos NRK Mat i november. De fem første oppskriftene på vår topp ti liste er preget av kaker. Bare middagsretten gulasj klarer å presse seg inn imellom på en fjerdeplass.

Supersunne adventspannekaker

Disse pannekakene kan du spise til frokost hver dag. Hvis du har tid.

Foto: Agnete Daae-Qvale Holmemo / NRK

For ett år siden laget Ane Kjerstine Sandstad adventspannekaker med en smak av pepperkaker. Da vi relanserte dem i november i år med vekt på det sunne, gikk oppskriften helt til topps. Pannekakene lages med havregryn, egg, cottage cheese, melk og banan.

Tre kaker til blant topp fem

Kålrotkake

Kålrotkake med kremostglasur.

Foto: Juliane Kravik / NRK

Kålrotkake er gulrotkakens ukjente slektning. Den tok andreplassen i november. Da oppskriften på Bodil Nordjores julekake ble publisert i slutten av november tok det bare et par dager før den hadde fått nok sidevisninger til å komme inn på en fin tredjeplass. Og da vi hentet fram oppskriften på himmelsk sjokoladekake fra radioprogrammet Brønsj, ble den nok en gang en slager.

Tradisjonelle middager

Gulasj

Gulasj med oksekjøtt, paprika og poteter med en klatt seterrømme.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Lise Finckenhagen laget gulasj da Norge skulle spille fotballkamp mot Ungarn. Det gikk veldig bra med gulasjen, ikke fullt så bra i fotballen. I Sogn og Fjordane lages det tradisjonell mat når Steinar Lindstrøm og Gro Ravnestad setter i gang. Deres lammefrikassé havnet på en sjetteplass.

... og en drink til slutt

Mango Dream og Mango Dream Light

Roar Hildonen laget Mango Dream pluss en alkoholfri variant, Mango Dream Light.

Foto: Hilde Zahl / NRK

Nederst på topp-ti-listen for november er fire ganske forskjellige oppskrifter. Brødrene Price, som vi ser i tv-serien Munter mat, laget italiensk sandwich da de var i Roma. Richard Nystad i radioprogrammet Brønsj serverte frokostgrøt med chiafrø. Pål Plassen har gitt oss oppskriften på søtpotetsuppe. Og Hilde Zahl har fått Roar Hildonen til å lage gode drinker, med og uten alkohol. Den artikkelen som var mest lest i november handler om varm drikke, åtte kopper som varmer i høstmørket.