For ett år siden laget Ane Kjerstine Sandstad adventspannekaker med en smak av pepperkaker. Da vi relanserte dem i november i år med vekt på det sunne, gikk oppskriften helt til topps. Pannekakene lages med havregryn, egg, cottage cheese, melk og banan.
- Oppskrift: Supersunne pannekaker
Tre kaker til blant topp fem
Kålrotkake er gulrotkakens ukjente slektning. Den tok andreplassen i november. Da oppskriften på Bodil Nordjores julekake ble publisert i slutten av november tok det bare et par dager før den hadde fått nok sidevisninger til å komme inn på en fin tredjeplass. Og da vi hentet fram oppskriften på himmelsk sjokoladekake fra radioprogrammet Brønsj, ble den nok en gang en slager.
- Oppskrift: Kålrotkake
- Oppskrift: Saftige julekaker
- Oppskrift: Himmelsk sjokoladekake
Tradisjonelle middager
Lise Finckenhagen laget gulasj da Norge skulle spille fotballkamp mot Ungarn. Det gikk veldig bra med gulasjen, ikke fullt så bra i fotballen. I Sogn og Fjordane lages det tradisjonell mat når Steinar Lindstrøm og Gro Ravnestad setter i gang. Deres lammefrikassé havnet på en sjetteplass.
- Oppskrift: Gulasj
- Oppskrift: Lammefrikassé
... og en drink til slutt
Nederst på topp-ti-listen for november er fire ganske forskjellige oppskrifter. Brødrene Price, som vi ser i tv-serien Munter mat, laget italiensk sandwich da de var i Roma. Richard Nystad i radioprogrammet Brønsj serverte frokostgrøt med chiafrø. Pål Plassen har gitt oss oppskriften på søtpotetsuppe. Og Hilde Zahl har fått Roar Hildonen til å lage gode drinker, med og uten alkohol. Den artikkelen som var mest lest i november handler om varm drikke, åtte kopper som varmer i høstmørket.
- Oppskrift: Mozzarella in carozza
- Oppskrift: Frokostgrøt over natta
- Oppskrift: Søtpotetsuppe
- Oppskrift: Mango Dream