Laster innhold, vennligst vent..

Vi henter inspirasjon fra utlandet

I januar 2016 var det en italiensk pastarett som var mest populær av alle oppskriftene til nrk.no/mat. Blant de mest leste er det oppskrifter med inspirasjon fra Thailand, India og Kina.

Spaghetti Danieli

Oppskriften på pasta fra Venezia er den mest leste i januar 2016.

Foto: Fra tv-serien Munter mat - på tur / DR

Oppskriften på spaghetti Danieli ble var den mest populære av alle oppskriftene til NRK Mat i januar 2016. TV-serien Munter mat - på tur gikk i reprise på NRK1, og brødrene Price laget maten på toppen av hotell Danieli i Venezia.

Sunt uten kjøtt og fisk

Oppskriften som kom på andre plass i januar 2016 er en gulrotsuppe. Arve Serigstad var gjest i NRK Rogalands ettermiddagssending og laget enkel mat like etter jul. Det er Arve Serigstad som også står bak den fine desserten med epler som ble nummer fem denne måneden.

Spicy gulrotsuppe
Foto: Siri Bjelland Berven / NRK

Lise Finckenhagen serverte burger uten kjøtt i radioprogrammet Jacobsen på NRK P1+.

Linse- og kikertburger med avokadokrem
Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Skalldyr i stekepanne

Det er noen år siden Anne Grete Fredericia Kaufmann fra Steinkjer delte oppskriften på luksuspanne med laks og krepsehaler med lytterne i NRK Trøndelag. Men i januar dette året fikk oppskriften et nytt publikum. Den ble nummer tre på listen over de mest leste oppskriftene.

Luksuspanne
Foto: Ole Johan Ramfjord / NRK

Mat fra Østen

Vårt publikum er glade i mat fra India, Thailand og andre land i Asia. Andreas Myhrvold har vist oss hvordan han lager thaisuppe med kylling og vårruller. Camilla Plum har laget biffsalat med inspirasjon fra Thailand i TV-serien Camilla Plum med krydder og krutt. Sarita Sehjpal har blandet krydder til en indisk kyllingrett med rødløk, tomater og paprika.

Andreas Myhrvold viser deg hvordan du lager en klassisk thailandsk rett.
Yam neua
Foto: Egon Rix / DR
Sarita Sehjpal lager indisk chicken jalfrezi – en kyllingrett med massevis av smak.