NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Davids grillede gris med roquefortdressing

Blåskimmelosten gir en ubestemmelig grønnaktig farge på dressingen. Den smaker bedre enn den ser ut.

Foto: Fra tv-serien Niklas' mat / SVT

Davids grillede gris med roquefortdressing

I Sverige blir det vi i Norge kaller blåskimmelost ofte kalt grönmögelost. Niklas Ekstedt bruker osten i salatdressingen. Han griller spegris sammen med kokken David Mill i den lille byen Mölle på Sveriges vestkyst.

Slik gjør du

Krydre og grille grisen eller delene av svin til de har en temperatur på ca. 70 °C. Bruk steketermometer.

Finhakk alle grønnsakene og legg dem opp på et fat til en fin salat.

Smuldre osten i en skål og visp sammen med olivenoljen. Smak til med eddik og salt.

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT