Danske spareribs (røde ribben)

Svineribbe blir rød hvis kjøttet får ligge i nitrittsalt før du koker det. Etter at den er kokt, deles ribba opp i passende biter før den steikes.

Foto: Fra TV-serien Munter mat (Spise med Price) - egnsretter / DR

Danske spareribs (røde ribben)

I serien om dansk tradisjonsmat reiser brødrene Price til Møn sør for Sjælland, og får prøve «røde ribben». Her er deres oppskrift.

Slik gjør du

Øl, buljong, løk og krydder kokes opp. Ha ribba i krafta, og kok i 75 minutter.

Ta opp kjøttet, og del det opp i stykker etter beina.

Steik stykkene gylne i godt smør på svak varme. Det tar cirka fem minutter på hver side. Du kan også pensle dem med litt olje, og ha dem på grillen til de får farge.

Skjær epler og pærer i båter, og steik dem i litt smør sammen med sviskebitene til de er møre. Ikke bruk for sterk varme,

Server ribbebiter sammen med epler, pærer og svisker, og ha rugbrød ved siden av.

Tips

Hvis du skal få kjøttet skikkelig rødt, må du salte det med nitrittsalt før det kokes. Nitrittsalt kan være vanskelig å få tak i. Verdens helseorganisasjon, WHO, kom i oktober 2015 med en undersøkelse om rødt kjøtt og kreft fra International Agency for Research on Cancer.

– Det er mange som misliker nitrittsalt, sier brødrene Price i programmet. Men hvis du ikke bruker det, blir det heller ikke røde ribben.

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR