Slik gjør du
Frikadeller
Ha medisterdeigen i en blandebolle og tilsett mel, finhakket eller revet løk, salt og pepper. Arbeid dette inn i farsen.
Tilsett egg og arbeid det godt inn. Spe så med melk til en smidig farse. Farsen trenger en del salt siden det er mye fett i frikadelledeigen.
Varm en stekepanne og ha i smør og olje. La det bli lysebrunt.
Form frikadellene med en spiseskje og stek de på tre sider i fettet. Bruk middels varme slik at de blir pent brune og gjennomstekte når de er ferdige. Frikadellene trenger å steke tre minutter på hver side.
Dansk kartoffelsalat
Kok potetene med skallet på og skrell dem mens de er lunkne. Da er de lettere å skrelle.
Bland sammen rømme, majones, eddik, sukker, tabasko, H.P. sauce og salt.
Rens purren og vask den. Kutt den i små terninger og bland i sausen. Del potetene i terninger og vend de inn i sausen. Dryss potetsalaten med finsnittet gressløk.
Salaten har godt av å bli laget dagen før den skal serveres, slik at smakene får satt seg.
Agurksalat
Skjær tynne skiver av agurken og bland med saltet. La agurken stå og salte seg i 20 minutter.
I mellomtiden kokes vann opp med sukker og eddik til sukkeret er oppløst. Avkjøl laken.
Press agurkskivene mellom hendene slik at noe av vannet forsvinner. Ha skivene i eddiklaken sammen med kvernet pepper, og la agurksalaten marinere i 20 minutter.
Tips
- Frikadeller kan stekes flere dager før servering og varmes i panne eller ovn ved servering
- Jeg lager alltid dobbel eller tredobbel porsjon
- Frikadeller kan fryses og tines i mikroovn ved uventede besøk