Slik gjør du
Lag hvit saus. La den stå og kjøle seg ned.
Rens leveren for hinner og årer og skjær i store biter. Kutt kjøtt, flesk og løk grovt. Ha alt i food processoren og kjør til jevnt finmalt masse.
Bland inn eggene i den hvite sausen. Bland det malte kjøttet og sausen veldig godt. Tilsett krydderblanding etter smak.
Fordel leverposteirøren i to brødformer.
Stek i vannbad ved 180 ºC i 55 - 60 minutter. (Fyll en større form med vann og sett brødformene oppi.) La stå i formene i minst 10 minutter før du skjærer leverposteien opp i skiver á 1 cm.
Hvit saus
Smelt smøret. Rør inn hvetemel og spe med melk. La småkoke et par minutter.
La sausen stå og kjøle seg ned.
Pisk deretter inn eggene.
Krydderblanding til klassisk dansk leverpostei
Finhakk ansjosen.
Bland med de øvrige krydderne.
Tips
Server leverposteien lun på ristet brød.
Tilbehør
Salatblad, stekt sjampinjong, bacon, rødbeter og små sylteagurker.