Skredderens poteter med stekt flesk

Dansk skrædderduelse med poteter – tradisjonsmat fra Sønderjylland.

Foto: Fra TV-serien Munter mat (Spise med Price) / DR

Dansk flesk og duppe – stekt flesk, saus og poteter

På dansk heter den «skrædderduelse med kartofler». Duelse betyr dyppelse eller saus, og dette er oppskriften på en fattig skredders middag med poteter og stekt flesk i saus – eller flesk og duppe, som vi kaller det i Norge.

Slik gjør du

Potetene skrelles og kokes.

Flesketerningene stekes i pannen. Når de har fått litt farge og sluppet litt fett has løken i, og stekes sammen med flesket. Hell av ekstra fett.

Når løken er myk og gyllen tilsettes crème fraîche og melk. Dette skal kokes inn til passe konsistens. Sausen kan eventuelt jevnes med hvetemel rørt opp i litt melk.

Skrædderduelsen spises med poteter og syltede rødbeter.

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR