Honningkake I Danmark bakes honningkake til jul. Selve kakebunnen kan godt stå i tre uker i kjøleskap før den fylles. Og så kan den stå noen dager til før den pyntes med sjokoladetrekk, mandler og pistasjnøtter.
«Blødende» sjokoladedessert Sjokoladen er flytende i midten av de små kakene som serveres med vaniljeparfait og ananas-basilikumsirup. Oppskrift fra Mette Blomsterberg i Danmarks beste kaker.
Småkaker med svisker – Nybakt er best! Mette Blomsterberg lager småkaker med svisker. De er best når de er nystekte. Et tips er å ha en rull med deig klar i fryseren, hvis behovet skulle melde seg.
Mosterkake Nougatkaken som Rikkes mor pleide å bake til bursdagene i familien fikk navnet mosterkake den ene gangen hun ikke hadde bakt den. Niesen sa at det ikke ble ordentlig bursdag uten mosterens kake. Mosterkaken er laget med valnøttbunn, har makroner i midten og nougatkrem inni og utenpå.
Appelsinvulkan Mette Blomsterberg bruker sylinderformer både til appelsinfromasjen og til tuilen som skal være rundt desserten.
Florentiner Florentiner er små kaker med syltet appelsinskall, cocktailbær og mandler som pyntes med pistasjnøtter.
Kransekaker med amarena-kirsebær Amarena-kirsebær får du kjøpt på glass eller hermetikk. Mette Blomsterberg bruker dem i småkaker som pensles med aprikosgelé. Da blir kakene fine og blanke og blir ikke så fort tørre.
Fasta betyr også mykje god mat Millionar av menneske over heile verda har starta ramadan. Men når sola går ned, då kjem den vedunderlege «fastematen» på bordet. – Festmat for oss alle. Av Ingvill Bjorland
Sukkerkringler Saftige og lubne kringler penslet med smør og dyppet i sukker. Kanskje ikke så rart at dette er barnas favoritt?
Marsipan, marsipan og marsipan Lise Finckenhagen lager tre sorter marsipan. Den helt enkle, den med pekannøtter og den uten sukker og melis.
Turboller i to versjoner: salte og søte Man skal gjøre det enkelt, mener kokk Torill Aardal Sonensen ved Josephines kafé. Hun smeller sammen en focacciadeig og kjøper fyllet ferdig. Da får hun kort tid på kjøkkenet og mest mulig tid ute i sola.
Helstekt laks med rosépepper, løksalat og rotfruktmos – Laks er en av mine favorittråvarer. Den er god, lett å tilberede, og inneholder massevis av gode fettsyrer, spesielt omega 3, sier Sara Begner. Her serverer hun laksen stekt i ildfast form og med masse løk ved siden av.
Pinnebrød Pinnebrød er en enkel måte å lage mat på tur. Barna kan være med å finne pinner, de kan være med å surre deigen og de kan holde pinnen over bålet eller grillen.