NRK Meny
Ørret med chili, ingefær og lime før den skal dampes

Her er fisken lagt i folie sammen med alle ingrediensene. Det neste som skal skje er at folien lukkes tett igjen og så dampes alt i en gryte.

Foto: Hanne Hoftun / NRK

Dampet ørret med chili, ingefær og lime

Lise Finckenhagen lager sunn mat for å prise våren i Nitimen.

Slik gjør du

Smør aluminiumsfolien med litt olje og legg fiskestykkene ved siden av hverandre på midten. Dryss over ingefær, hvitløk, chili og revet limeskall. Brett folien litt opp langs kanten. Fjern stilken på soppen og skjær sopphatten i smale strimler. Legg bok choy og sopp litt rundt og på fisken. Press over limesaften og tilsett soyasaus.

Klem aluminiumsfolien sammen til en løs pakke. Damp ørretpakken på rist over vann i en fiskekjele eller gryte med lokk i ca. 15 minutter.

Serveres gjerne med kokt ris.

Tips

Ørret kan erstattes med laks, torsk eller flyndre.

Kilde: Lise Finckenhagen