Laster innhold, vennligst vent..
Dampet laks på sprø salat

– Se på dressingen som et utgangspunkt og juster etter eget ønske, sier Lise Finckenhagen. Hun serverer dampet laks på sprø salat.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Dampet laks på sprø salat

Tynne strimler av paprika, reddiker, agurk og gulrot får en smakfull dressing som inneholder ingefær, hvitløk, koriander og chili. Salaten serveres sammen med dampet laks. Oppskrift på sunn mat fra Lise Finckenhagen.

Slik gjør du

Rens og skjær alle grønnsakene i tynne strimler. Bruk en skreller på slangeagurken og lag lange bånd. (Unngå å bruke den bløte kjernen da den gir fra seg mye væske.)

Bland sammen alle ingrediensene til dressingen. Bland til slutt inn hakket koriander og bland dressingen sammen med grønnsakene. La salaten stå og trekke mens fisken dampes.

Krydre laksestykkene med salt og litt pepper. Damp laksen ved 100 grader i ca. 10 minutter, avhengig av tykkelsen på fileten. Fisken er klar i det øyeblikket den flaker seg ved et lett trykk, husk at laksen skal ha en «rå» kjerne.

Dander salaten på tallerkener og legg laksen på toppen.

Tips

Se også: Flere oppskrifter fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen