NRK Meny

Dampet kveite med gode grønnsaker

Fiskemiddag for en person i mikrobølgeovn. Oppskriften får du fra kokk Espen Ramnestedt.

Slik gjør du

Kutt gulrot i tynne skiver, brokkolien i små buketter og purreløken i 1 cm tykke skiver. Legg dette i en dyp tallerken.

Salt fisken over hele oversiden. Legg fisken ovenpå grønnsakene og hell vin og vann over. Dekk tallerkenen med plastfolie og kjør i mikrobølgeovnen på 700 W i ca. 3 minutter.

Ta fisk og grønnsaker over på en tallerken og visp smøret inn i kraften som ligger i den dype tallerkenen, litt og litt slik at det blir en saus av det hele.

Tips

Her kan man benytte de grønnsaker man ønsker, men jo lengre koketid grønnsakene behøver jo mindre biter må de være i når de går inn med fisken.

Flere mikrobølgeoppskrifter:

Kilde: Espen Ramnestedt i TV-serien Førkveld