NRK Meny

Dampede blåskjell og sommerkoteletter

Denne oppskriften er sendt oss fra Tonje Nedland Molnes. Dampede blåskjell til forrett og sommerkoteletter til hovedrett er hennes forslag til konkurransen om å lage en toretters middag for under 100 kroner. Tonje Nedland Molnes er en av fem vinnere.

Slik gjør du

Dampede blåskjell med rømme og brød

Løk og hvitløk hakkes, gulroten skrelles og rives på langs med ostehøvel. Dette surres i olivenolje før hvitvin/buljong has i sammen med hakket persille.

Blåskjellene (som selvsagt er sjekket) has i og dampes ca 5 min. til alle har åpnet seg.

Serveres vanligvis direkte fra gryten, men siden dette er en forrett vil jeg foreslå å ta en porsjon blåskjell og "grønnsaker" i en vid suppeskål, legge en klatt rømme på og servere med 1/2 rundstykke (delt i to).

Gjerne litt frisk persille som garnityr.

Sommerkoteletter med bakte poteter

Sommerkotelettene grilles forsiktig, og absolutt ikke så mye at de blir tørre!

Potetene vaskes og skjæres i båter.
Ha olivenolje, salt, pepper, oregano og hakket hvitløk i en plastpose, tøm potetbåtene oppi og rist slik at alle potetene blir dekket av «marinaden».
Legges i en ildfast form og settes i ovn (ca. 225 ºC) ca 30 min.

Broccolien smørdampes til knapt mør, og sausen lages som angitt på pakken.

Ananasringen grilles så vidt og legges på koteletten ved servering.

Kilde: Tonje Nedland Molnes