Dampede blåskjell

Godt brød og godt drikke, en tallerken med blåskjell. Mer skal ikke til.

Foto: Tellus Works Television AS

Dampede blåskjell

I Smaken av Danmark heter det selvfølgelig Limfjordsmuslinger, men blåskjell er den norske varianten. Claus Meyer gir oss oppskriften.

Slik gjør du

Blåskjellene renses i kaldt vann. Sjekk om de lever ved å banke dem lett mot bordplaten. Hvis de lukker seg er de levende, men hvis de forblir åpne er de døde og skal kastes.

Løk, purre og hvitløk snittes fint og legges i en gryte med litt smør. Grønnsakene sauteres lett sammen med timian. Tilsett blåskjellene og rør godt rundt. Tilsett øl og cider. Sett lokket på kjelen og damp blåskjellene ca 4-5 minutter til de har åpnet seg.

De som ikke har åpnet seg skal kastes. Blåskjellbuljongen siktes fra og kokes opp med fløte. La den koke i ca fem minutter.

Blåskjellene settes til side i gryten med lokk over.

Grovhakk persillen og ha den i buljongen. Smak til med salt, pepper og evt. litt frisk øl. Buljongen helles over blåskjellene og serveres med deilig grovt brød.

Kilde: Smaken av Danmark med Claus Meyer