Video Andreas Myhrvold damper blåskjell

Andreas Myhrvold viser deg hvordan du sjekker at blåskjellene er friske og klare for gryta.

Dampede blåskjell

– Ta vare på kraften fra blåskjellene. Hvis du ikke skal bruke den med en gang, kan du fryse den, sier Andreas Myhrvold.

Slik gjør du

Skjellene må være helt ferske og levende. De skal være fast lukket sammen, eller lukke seg raskt når du tar på dem.
Åpne skjell eller skjell som ikke lukker seg når du banker på dem, må du kaste. Det samme gjelder skjell som ikke åpner seg etter at de er dampet.
Før tilberedning vaskes og skrubbes de godt, la de gjerne ligge i rennende vann i 15 minutter.

Varm opp en kjele og ha i oljen. Surr hvitløk og løk i ett minutt. Ha i blåskjellene. Ha på hvitvin og timian, sett på lokk og kok. Blåskjellene er ferdig når de har åpnet seg, ca 5 minutter.

Tips

Oppskrift:

Se også: Oppskrifter med video fra Gastronomisk Institutt

Kilde: Gastronomisk Institutt