NRK Meny
Blåskjell
Foto: Colourbox

Dampa blåskjell

Dampa blåskjell. Mange matbutikker selger levende blåskjell i nett, dette er enkel mat å tilberede, og så smaker det utrolig godt. Kokk Inge gir deg tips for å sikre deg at skjellene er ferske og fine før du tilbereder dem.

Slik gjør du

Skyll og vask blåskjellene godt i kaldt rennende vann. Kast skjell som ikke lukker seg når du kakker på skallet. Skada skjell kaster du også.

Fres sjalottløk og hvitløk i en gryte. Tilsett blåskjellene og hvitvin, legg på lokk og damp skjellene til de åpner seg. De som ikke er åpne, må du kaste. Dryss over med fersk, hakka persille og server gjerne godt brød til.

Tips

Bruk gjerne chili, fersk ingefær, sitrongress og hakket fennikel for å få en annen og spennende smak på skjellene under dampingen.