Dette trenger du:
1 1/2 kg lammekjøtt eller oksekjøtt i store terninger
2 løk,hakket
1 ss revet frisk ingefær
2 røde chili,hakket
2 hvitløkfedd,knust og hakket
2 ss rød curry paste,f.eks.Rogan josh
1 ss garam masala,indisk krydderblanding
2 bokser knuste tomater
2 1/2 dl vann
1 rød paprika,renset for frø og kuttet i passende biter
1 grønn paprika,renset for frø og kuttet i passende biter
2 1/2 dl yoghurt naturell
smør og olje til steking
salt og pepper
frisk koriander
Slik gjør du:
Fres løken gyllen i smør.Tilsett hvitløk,ingefær,chili og curry paste under omrøring.
La alt frese sammen i et minutt,tilsett tomater og kok opp sausen.La sausen småkoke under lokk mens du fikser kjøttet.
Krydre kjøttet med garam masala,salt og pepper.Brun kjøttet i en stekepanne,kok ut pannen med vannet og ha alt over i sausen.
Legg på lokk og la det småkoke ca 1 time,ha paprikaen og kok videre uten lokk til kjøttet er helt mørt og sausen er tykk.
Fordel yoghurten over gryta eller rør den inn før servering.Pynt med hakket koriander.
La gjerne yoghurten renne av seg i et kaffefilter så den blir litt tykkere.
Server med basmatiris,syltet gresskar og godt brød...