Laster innhold, vennligst vent..
Crostini

Små sprøstekte brødskiver med bønnepuré og svart kål

Foto: Fra TV-serien Munter mat - på tur / DR

Crostini

Små sprøstekte skiver får pålegg av stekt svartkål og en puré av hvite bønner. Brødrene Price har oppskriften med fra Italia.

Slik gjør du

Crostini med puré av hvite bønner

Legg bønnene i bløt natten over. Ha dem i en gryte sammen med rosmarin, løk og vann som akkurat dekker. Kok dem i ca. 45 minutter under lokk. Kast rosmarinen. Hell av kokevannet, men ta vare på litt av det.

Ha bønnene i en blender sammen med den kokte løken, hvitløk og persille. Blend mens det tilsettes litt kokevann. Tilsett så olivenolje mens det fortsatt blendes til pureen har fått en fin konsistens. La pureen avkjøles litt og smak så til med salt, pepper, chilipulver og sitronsaft. Rør litt kapers inn i pureen.

Rist krutongene i passe størrelse i ovnen og smør på pure med rund hånd. Pynt med litt persille.

Crostini med cavolo nero

Hakk kålen relativt fint. Finhakk hvitløk, chili og ansjosfiletene. Sauter hvitløk, chili og ansjos i en stekepanne i en god skvett olivenolje i et par minutter. Ha i kålen og stek videre i 6-8 minutter mens det røres. Tilsett et par desiliter vann og la det koke til vannet har fordampet. Smak til med salt og pepper. Husk at ansjosen er salt!

Rist krutonger i passe størrelse i ovnen, drypp dem ev. med litt olivenolje først. Ha en skje kål på hver crostini og server straks.

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat - på tur/DR