Croquetas
Foto: DR

Croquetas

Brødrene Price flesker til med et helt program av mat som skal frityrstekes. Denne spanskinspirerte forretten kan du servere til et godt glass.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Hakk løken og stek den blank sammen med smøret i en kjele. Hakk soppen og stek den sammen med løken i om lag fem minutter.

Tilsett melet og stek til blandingen begynner å bli gyllen. Tilsett melk og buljong under omrøring. La blandingen koke til den tykner.

Tilsett finhakket skinke og smak til med salt og pepper. Kjøl blandingen helt ned, gjerne natten over.

Form passelig store kuler, som små plommer eller store druer, av blandingen. Med mel på hendene går det lettere. Vend krokettene; først i egg, så i griljermel eller brødrasp.

Friteres i 180 grader varm olje til de er gylne og sprø.

Tips

Flere retter fra samme program:

| | | |

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR