NRK Meny
Crispy svin

Sprøstekt ribbe med agurk, vårløk og hoisin-saus servert i kinesiske pannekaker.

Foto: Forbrukerinspektørene / NRK

Crispy gris

Dette er en forenklet variant av crispy duck. Langt fra originalen, men like fullt fantastisk å spise. Oppskrift fra Espen Vesterdal Larsen når du skal lage mat av ribberester.

Slik gjør du

Varm opp ribberestene, og riv kjøttet i strimler mens det fortsatt er litt varmt.
Sprøstek kjøttet i panne før servering, og smak til med eventuelt litt ingefær og honning.
Pannekakene kan kjøpes ferdig i asiatiske butikker, eller du kan se etter oppskrift på Internett og lage dem selv (søk på mandarin pancakes).

Servering

Kjøttet rulles inn i pannekakene. Server med hoisin-saus (fås kjøpt i etnisk- eller velassortert dagligvarebutikk), finsnittet vårløk og agurk i strimler.

Tips

Legg de finsnittede grønnsakene i isvann før servering, de vil da bli sprø!
Her trenger du selvsagt ikke å steke ny ribbe. Har du rester av annet kjøtt er det også godt!

Kilde: Espen Vesterdal Larsen i FBI