Laster innhold, vennligst vent..

Crêpes Suzette med pærer

Niklas Ekstedt lager Crêpes Suzette med pærer som finale i denne serien av Niklas' mat. Det er alltid litt ekstra festlig med flambering, men vær forsiktig!

Slik gjør du

Skrell pærene og skjær dem i terninger, ikke for smått. Legg pærene i en gryte, ha på sukker, appelsinsaft og litt finrevet appelsinskall. Riv ingefær og press ut ca. en teskje ingefærsaft med hånden og ha i gryten. La det koke et par minutter, sett til side.

Bland melk, egg og salt i en bolle. Tilsett mel under omrøring. Hvis røren blir for tykk spes det med mer melk. La røren stå og svelle.

Stek crêpes i smør. De skal være så tynne som mulig. Hvis de er veldig tynne behøver de ikke stekes på begge sider.

Flambering

Legg en klatt smør i pannen, ha på sukker. Legg i en ferdigstekt crêpe med halve i pannen og halve på kanten. Legg i en spiseskje pærer og hell litt av juicen i pannen. Brett pannekaken to ganger.

Hell på litt calvados og tenn på alkoholen med en gang. OBS! Pass på at du ikke står under kjøkkenviften når du gjør dette!

Når alkoholen har brent ferdig er crêpesene klare for servering. Legg en crêpe på en tallerken og hell litt av juicen fra pannen over. Server gjerne med en kule vaniljeis.

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT