NRK Meny

Crêpes Suzette

Niklas Ekstedt er på Operakällaren i Stockholm. Der er fransk kokekunst på topp. Han serverer en litt gammeldags men god, fransk dessert, crêpes suzette. Det er flamberte pannekaker med, appelsinsaus, appelsinfileter og vaniljeis.

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene unntatt egg og mineralvann til en jevn røre.
Ha i eggene, ett om gangen, bland sammen og la røren hvile i minst en time. Helst i kjøleskap over natten.
Varm en jernpanne eller pannekakepanne godt på komfyren og ha på litt smeltet smør.
Hell en knapp desiliter røre i pannen og stek ca. 3 minutter på hver side.

Garnityr og saus
Skrell appelsinene med en kniv og skjær ut kjøttet (fileter). Press saften ut av det som er igjen av appelsinen.

Smelt sukkeret i en panne og la det karamelliseres, tilsett appelsinjuice, la det koke inn og tilsett smør. Brett pannekakene, legg dem i sausen og tilsett Grand Marnier. Tenn en fyrstikk og flamber pannekakene. Riv skall av en appelsin over.

Pannekakene serveres med appelsinfileter og vaniljeis.

Tips

Se oppskriftene: Niklas' gourmetreise

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' gourmetreise