NRK Meny
Creme Ninon

Du gjør suppen ferdig når den står på bordet. Det er gjestene som skal vente på maten. Ikke omvendt.

Foto: DR

Creme Ninon

Dette er virkelig en suppe for de store anledninger. Med kremfløte og sjampanje kan det knapt gjøres bedre. Oppskriften får du fra TV-serien Munter mat.

Slik gjør du

Til denne retten holder det ikke å bruke ferdig kraft. Man er nødt til å koke kraften selv på en suppehøne, litt kalveskank og de vanlige suppeurtene og en suppekvast.

Suppen kokes ned til den er kraftig og velsmakende. Du skal bruke 1 liter med kraft. Ertebelgene renses eller posen klippes opp. 300 g erter has i en blender med halvparten av suppen.

Bland grundig og bland resultatet inn i resten av suppen. Smak til med sitronsaft, sherry, salt og pepper. Varm suppen til kokepunktet og hell den over i en oppvarmet terrin som bæres inn på bordet.

Det er viktig å blande suppen med ertene så sent som mulig, ellers kan den miste den vakre grønne fargen.

Ha pisket fløte i suppen og rør forsiktig rundt og avslutt med sjampanje. Serveres straks. Resten av sjampanjen drikkes ved siden av.

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR