NRK Meny
Crème brûlée med solbær

Crème brûlée med solbær servert sammen med mer god dessert.

Foto: DR

Crème brûlée med solbær

En variant av en veldig god dessert. I Munter mat server den sammen med solbærsorbé, solbærgele og sjokoladekrem. Det blir en imponerende dessert.

Slik gjør du

Hvis solbærsaften er konsentrert og tilsatt sukker kan sukkermengden reduseres litt.

Visp eggeplommene med sukker og vanilje. Kok fløten opp. Hell fløten over eggeplommene mens du pisker. Ha i solbærsaften sammen med litt salt. Smak eventuelt til med litt sitronsaft. Den skal smake solbær og ha litt friskhet i bærsmaken.

Sil kremen og hell den i fire små ildfaste skåler. Stek kremen i vannbad i ovnen ved 140 °C i ca. 40-45 minutter. Kremen skal sette seg. Når du dunker lett i formene med en finger, skal kremen skjelve.

Sett skålene i kjøleskapet i noen timer. Ta skålene ut. Dryss et lag med rørsukker på toppen. Smelt sukkeret med en gassbrenner uten å svi sukkeret for mye. La crème brûléen hvile et minutt før den serveres.

Tips

Til sammen blir dette en imponerende dessert. Se oppskriftene: |

| | |

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR