Laster innhold, vennligst vent..
Video Lise Finckenhagen lager créme brûlée

Crème brûlée lages i porsjonsformer som tåler varme.

Crème brûlée med multer

Lise Finckenhagen har flere gode forslag til variasjon av denne nydelige desserten, ikke bare multer. Se nederst i oppskriften.

Slik gjør du

Kok opp fløte, melk, vanilje og 1/3 av sukkeret.

Visp sammen resten av sukkeret og eggeplommene til de skummer og det meste av sukkeret er oppløst.

Hell den varme fløtemelken over eggeblandingen under pisking. Sil blandingen.

Legg en god skje avrente multer i hver skål og fyll på med Crème brûléesmeten. Bak i ovn ved 95 °C til massen har satt seg, ca 50 minutter, avhengig av skålens størrelse.

Avkjøl og dryss overflaten med et jevnt lag med sukker. Glaser under grill i ovn eller aller helst med en skibrenner.

Bruleen kan lages dagen i forveien og stå i kjøleskapet til servering. Ta den gjerne ut litt i forkant slik at den blir litt temperert.

Tips

Bruk pepperkaker istedenfor multer!
Knus noen pepperkaker og legg det i bunnen av skålene før du heller over brûléerøren.

Eller du kan lage julete-brûlée. Trekk teen i fløtemelken til passe smak. Sil og kok opp fløtemelken på nytt, fortsett som vanlig.

Appelsinskall og kanelstang er en annen god variant.

Kilde: Lise Finckenhagen i Frokost-TV