Laster innhold, vennligst vent..

Créme brûlée med marinerte frukter

Bent Stiansens oppskrift på en klassisk fransk dessert.

Slik gjør du

Kok opp melk med vaniljestang og vaniljefrø. (Del vaniljstangen på langs og skrap ut frøene.) Bland eggeplommer med sukker. Spe med den varme melken og tilsett fløte. Sil smeten og hell den i åtte porselenscocotter. Har du ikke slike cocotter kan du bruke solide kaffekopper. Bak disse i ovn ved 95 °C i ca 40 minutter. Når du rister på formen skal kremen ha satt seg, og ikke ”skvulpe” i midten. Gjør den det må den stekes lengre for å stivne.

Créme brûléen tas ut og avkjøles. Den kan lages to dager før. Ved servering tas den ut av kjøleskap en time for servering for å tempereres. Hver cocotte dekkes med 2 ts sukker. Fordel det jevnt på kremen. Bruk en skibrenner og brenn sukkeret til lys brun karamell. Nå er de ferdige til å serveres sammen med marinerte frukter.

Marinerte frukter
Skjær skallet av appelsinene og skjær ut pene appelsinfileter. Rens melon og ananas og kutt i pene terninger. Rens jordbærene og del i båter. Kok opp vann med sukker og avkjøl. Strimle sitronmelisse. Bland alt og sett kaldt i noen timer.Tips

Forberedelser
Créme brûlée kan stekes to dager før, men må karamelliseres rett før servering. Fruktsalaten kan lages en dag før. Ikke ha i jordbærene, de må tilsettes ved servering.

Kilde: Bent Stiansen i TV-serien Matlyst