Creme Brulee
Foto: matprat.no

Crème Brulée med crispy banan

Spesielt for slikkmunner serverer vi desserten over alle desserter!


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Varm opp fløte, melk, utskrapte vaniljefrø og vaniljestangen.
Bland eggeplommerog sukker.
Tilsett varm fløtemelk i eggeblandingen. Rør godt. Sil blandingen.
Has i flate, ildfaste former.
Stek dem i vannbad ved 110 ºC i ca 25 minutter til de har fått fast konsistens.

Strø over demerarasukker eller vanlig sukker og grill med skibrenner.

Crispy banan

Del bananen i fire.

Dryss filodeigen med melis og pakk deretter bananbitene inn i hver sin deigplate. Skal se ut som smellbonboner.
Fest deigen med en trepinne og friter pakken i maisolje ved 150 ºC.

La pakkene renne av på kjøkkenpapir.

Sikt melis over ved servering og pynt med mynteblad.