Crème brûlée

Du har sikkert smakt den, crème brûléen som får deg til himmels! Nå kan du gi gjestene dine den samme matopplevelsen.

Foto: OFM

Crème brûlée

Crème brûlée er en ordentlig dessertklassiker som er en lett og perfekt avslutning på en større middag. Denne deilige vaniljedesserten kan enkelt lages dagen før, men husk at selve karamelliseringen av sukkeret ("topplokket") bør ikke skje før rett før servering.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Crème brûléen stekes i stekeovnen ved 125 grader i cirka 40 minutter. Den blir ekstra lekker når du steker den under grillen i tre minutter.

Kok opp melk, fløte, sukker, og en vaniljestang som er delt på langs, eller du kan bruke vaniljesukker.

Avkjøl blandingen noe, og rør inn egg som er lett sammenvispede. Sil blandingen.

Sett ti ildfaste porsjonsformer i langpannen, og hell i kremblandingen.

Hell så mye kokende vann i langpannen at det står halvveis opp på formene. La formene stå i ovnen til desserten er stivnet.

Dryss en teskje sukker på hver porsjon, og la dem stå under grillen til sukkeret er karamellisert. Server desserten lunken med litt frukt eller bær til.

Kilde: www.melk.no