Laster innhold, vennligst vent..
Video Charles Tjessem lager crème brûlée

Den varme melkeblandingen skal helles sakte over eggene og piskes hele tiden. Se hvordan Charles Tjessem og Ingveig Tveranger gjør det.

Crème brûlée

Crème brûlée er fransk og betyr brent krem. Denne desserten kan du lage nesten ferdig dagen før gjestene kommer. Det eneste du utsetter til serveringen er å strø på sukkeret og å brenne det.

Slik gjør du

Del vaniljestangen i to og stryk ut vaniljefrøene, ha de i blandingen av melk og fløte. Kok opp fløte, melk, sukker og vanilje.

Ha eggeplommene i en bolle og tøm over fløteblandingen i en tynn stråle mens du pisker hele tiden. Hell alt over i fire porsjonsformer.

Bakes ved 100 °C i ca. en time.

Dryss over brunt sukker som så blir brent med skibrenner eller under grillen i stekeovnen. Når det stivner blir det et hardt sukkerlokk.

Kilde: Charles Tjessem