Crema Catalana

Crema Catalana er en fløyelsmyk dessert med et lag sukker på toppen.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Kok opp melk og fløte med revet appelsin- og sitronskall, kanel og vaniljefrø (kok vaniljestangen også) og la det stå og trekke til det er blitt lunkent.

Pisk eggeplommene med sukkeret til de blir lyse. Hvis det brukes maisenna piskes den i eggene og så siles melk og fløte over eggedosisen. Pisk alt sammen.

Ha blandingen tilbake i gryten, pisk hele tiden mens den varmes opp til det blir en krem. Konsistensen skal være som en myk, behagelig kakekrem. Hvis det ikke brukes maisenna skal ikke kremen koke, da vil den skille seg.

Fordel kremen i små skåler med stor overflate og sett dem i kjøleskapet noen timer. Når de skal serveres drysses det over rikelig med sukker som karamelliseres med en gassbrenner eller under et veldig varmt grillelement i ovnen.

Tips

Se også: Munter mat, sesong 4

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR