Cranachan

Fyldig krem med bær og havregryn. Whisky gir desserten en ekstra piff.

Foto: Fra TV-serien Munter mat i Storbritannia / DR

Cranachan – tradisjonell skotsk dessert

Cranachan er veldig enkelt å lage. Mengden av whisky er selvfølgelig en smakssak, men den må være med for å gi desserten den karakteristiske smaken.

Slik gjør du

I den originale oppskriften ristes havregrynene på en tørr stekeplate i stekeovn til de har fått litt farge.

Brødrene Price foretrekker å riste dem i en stekepanne på svak varme sammen med litt smør og sukker til de begynner å karamelliseres. Det tar litt tid, så man må være tålmodig og røre i pannen hele tiden. Når de er gylne heller du dem over på et bakepapir og avkjøler dem.

Mascarponen er heller ikke original, men den gir kremen en fin konsistens og fylde.

Pisk kremfløten til en bløt krem. Rør mascarponen med honning og whisky og vend inn kremen. Smak til med mer whisky og lynghonning om du ønsker det. Vend inn bringebærene sammen med de avkjølte havregrynene.

Server i porsjonsglass og topp med litt bær og havregryn.

Kilde: Brødrene Price i Tv-programmet «Munter mat i Storbritannia»