Craigs amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker likner mer på lapper enn de tynnere pannekakene som er vanlige her. Alle bør prøve pancakes minst én gang i livet. Det er sannsynligvis mindre farlig enn fallskjermhopping. Og barn blir helt imponert når de får servert denne retten.

Slik gjør du

Pisk lett sammen kulturmelk, smør og egg i en bolle.
Bland sammen mel, natron, sukker og salt i en annen bolle.
Hell melkeblandingen opp i melblandingen. Rør SÅ VIDT sammen. Må ikke arbeides for mye.

Ha olje i en stekepanne på middels varme. Når smøret eller oljen er varmt kan du lage en «prøve-pannekake». Husk at du kan lage tynnere pannekake ved å tilsette mer melk. Skift ut fettet med nytt hvis smøret blir brent.

Steking av pannekaker: Snu dem når de begynner å boble på den øverste siden og undersiden er gyllen, og stek (ikke for lenge) på den andre siden.

Server med smør og enten lønnesirup eller melis. Burde spises sammen med bacon eller breakfast sausage.
Frukt og bær er naturlig følge til pancakes. Server med bananskiver, jordbær eller moden fersken skåret i skiver. Du kan også blande blåbær rett inn i røren.

Tips

Det finnes ingen fast størrelse for amerikanske pannekaker. De «vanlige» er 10-12 cm brede. Ungene liker best å få enten en kjempestor pannekake eller de som er kalt for silver dollar pancakes (på grunn av at de har omtrent samme størrelse som de gamle 1-dollar myntene, ca. 4 cm i diameter).

Kilde: Craig Whitson