NRK Meny

Couscoussalat med bakte grønnsaker

Slik gjør du

Sett ovnen på 220 ºC.

Fres løken og hvitløken, og hell så på vann til couscousen (gjerne litt mindre enn det står angitt på pakken).
La vannet koke opp, sil av løken og hell det over couscousen i en skål.
Dekk skålen med plast og rør om av og til. Smak til couscousen med salt, pepper, olivenolje og litt sitronsaft.

Skjær squashen i skiver, del løken, skrell gulrøttene og skjær tomatene i båter.
Legg alt på et stekebrett, hell over litt olivenolje og salt og pepper etter smak.
Rist grønnsakene i ovnen i ca.10-30 minutter og bland så i olivenene.

Bryt av salatbladene og legg dem i en skål.
Bland i dill, persille samt rødløk, og salte og pepre etter smak.

Legg couscousen i bunnen av en stor skål.

La grønnsakene kjøle seg og legg dem oppå couscousen.

Avslutt med salaten øverst. Avslutt med litt sesamfrø og harissasaus over salaten.

Tips

Oppskrift:

Kilde: Tina Nordström