NRK Meny

Couscous på Freds måte

Når det serveres marokkansk mat er couscous en selvfølgelig del av måltidet.

Slik gjør du

Couscous på Freds måte
Alle grønnsakene skjæres i ganske små terninger - så små som dyktighet og tålmodighet tillater.

Sjalottløk og aprikoser stekes i olivenolje - ikke vær gjerrig. Couscous tilsettes med litt salt, og røres i et minutt eller to.

Nå er det noe som er litt mer komplisert: Kokende vann tilsettes litt etter litt. Pass på så det ikke blir for mye.

Rør godt rundt. Forsøk å vende couscousen i gryten (som det var pisket krem, som ble blandet med sjokolade). Tilsett eventuelt mer kokende vann, men vær oppmerksom på at tomater og agurk tilfører mer fuktighet. Smak på couscousen. Det skal ha litt sting.

Deretter tilsettes tomat, agurk og hakket mynte. Sett på lokk og la det trekke i 5 minutters tid.

Løft av lokket og tilsett mer olivenolje (ikke vær redd, det kan bli en del). Smak til med salt og pepper. Nyt couscousen med Adams langtidsbraisserte-Marokko-jeg-må-komme-etter-deg-lam. (Lam Mrouziya)

Tips

Oppskrift:

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR