NRK Meny

Couscous med stekt halloumi og yoghurtdressing

Reneé Fagerhøi gir oss oppskriften på couscous med stekt halloumi og yoghurtdressing. Et alternativ til middag om man ønsker en sunn start på det nye året.

Slik gjør du

Finhakk ingefær og hviløtk. Skjær sjalottløk i ringer. Kutt fennikel, paprika og agurk i små terninger.

Sviss ingefær, hvitløk, sjalottløk og fennikel i litt olje til det blir blankt.

Hell på grønnsakkraften og kok opp. Tilsett couscousen og rør rundt, ha lokk på kjelen – sett den til siden og la trekke i 5 minutter.

Kutt halloumiosten i skiver og stek på begge sider i nøytral olje.

Grovhakk mynte og et 1/2 fedd hvitløk og bland sammen med yoghurten. Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper.

Bland couscousen sammen med en gaffel og vend inn resten av grønnsakene. Smak eventuelt til med mer salt og sitronsaft.

Server i dyp tallerken med de stekte bitene av halloumiost over couscousen og topp med en god skje yoghurt.

Kilde: RENEÉ FAGERHØI I FROKOSTRADIOEN NRK P1+