NRK Meny
Couscous med pinnekjøtt

Matretten blei lagd på NRK i TV-serien Yum yum. Noman Mubashir hadde besøk av norsk-marokkanske Radouane Kibbou.

Foto: NRK

Couscous med pinnekjøtt

I Marokko foredles fårekjøtt på en måte som ligner det norske pinnekjøttet, men serveringsmåten ligner ikke på julemiddag. Her er dampkokt pinnekjøtt med couscous, rettich, squash, kålrot og koriander.

Slik gjør du

Legg couscous i vann i 5 minutter. (Én del couscous til én del vann).

Pinnekjøttet legges i vann over natten.

Utvannet kjøtt legges i varm olivenolje i en gryte. Ha i hakket løk, krydder, tomater, vann og gulrot (skjær hver gulrot i fire deler).

Legg couscousen på fat, arbeid inn litt vann og olje. Ha det i en dampgryte med store stykker rettich, squash, kålrot og en bunt koriander.

Kjøttgryten og couscousen dampkokes i 1–2 timer.

Kilde: Radouane Kibbou