NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..

Cornish pasties

Små engelske munnfuller med lam og guiness. Dette blir 20-24 pasties av denne oppskriften. De kan nytes både varme og kalde.

Slik gjør du

Skjær bacon i grove terninger og stek dem sprø i en panne med litt olje. Ta ut baconet og brun lammekjøttet i halvparten av baconfettet. Salte og pepre mens det steker.

Resten av baconfettet has i en stor gryte sammen med hakket løk. Fres løken. Hakk grønnsakene i små terninger. Ha det stekte lammet i gryten sammen med løken og grønnsakene. Ha i stjerneanis og lakrisrot. Hell over Guinness og lammekraft . Pluss på med vann det nesten dekker.

La det koke opp, sett lokket på og la det småkoke i 2-2 ½ time uten å gjøre noe som helst.

Når kjøttet faller fra benene, piller man det av. Hell kokekraften fra grønnsaker og bacon. Kok kraften kraftig inn. Hakk kjøttet grovt og bland det nå med de godt kokte grønnsakene og bacon. Når kraften er VIRKELIG bra kokt inn helles det meste over kjøttet og grønnsakene. Massen må ikke bli for fuktig. Da har du et "ruskomsnusket" fyll, som etter å ha fått litt salt og pepper smaker fælt godt.

Mørdeig
Deigen er en tradisjonell mørdeig eller short crust pastry.

Bland mel og salt. Smuldre i kaldt smør, tilsett egg og samle deigen raskt. Eventuelt ha i litt mer mel, men deigen skal være myk. La den hvile i kjøleskapet i ½ -1 time før den kjevles ut på en melet bord (en bardisk på en engelsk pub fungerer utmerket). Stikk eller skjær ut sirkler med en diameter på ca 10 cm.

Cornish pasties
Fordel en god skje med fyllet på hver sirkel, brett deigen over kjøttet, og klem sammen deigen 8-10 steder, som du ser på bildet. Pensle pastiesene med pisket egg og stek dem på 200 °C i en liten halvtime eller til de er pent gylne.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 3

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR