NRK Meny

Coq au vin med hvitvin

Lag mat til mange! Kyllinglår marinert i hvitvin og kokt med løk, sopp og sideflesk i en stor gryte.

Slik gjør du

Del kyllinglårene over ved leddet.
Lag marinaden og legg i kyllingbitene.
Sett kaldt i 4–5 timer eller natten over.

Ta opp kyllingstykkene og tørk dem.

Hell marinaden i en kjele og kok opp.

Skjær sideflesket i små biter og stek dem i en panne.

Ha flesket over i kjelen, og la fettet bli tilbake i pannen.

Dryss salt og pepper på kyllingbitene og brun dem i pannen.

Legg dem over i kjelen.
Tilsett så mye buljong at kjøttet så vidt dekkes.
La det trekke i 1/2 time eller til kjøttet er mørt.

Surr imens løk og sopp i en panne og ha det over i kjelen.
Jevn sausen eventuelt med litt sammenrørt smør og mel.
Rør jevningen godt ut og la retten koke ytterligere 5 minutter.

Smak til med salt og pepper.

Pynt med en liten kvist timian før servering.

Tips

Server retten med poteter, ris eller brød.